De Kerkstraat (foto: eigen foto)

Zeven jaar was ik, begin 1979, en ik herinner met het nog als de dag van gisteren; Enorme sneeuwduinen tot aan de dakgoot van het huis en overal ijspegels. Lekker koud en kil zoals ik het graag wil. (hé, dat rijmt)  Helaas is dit weertype voor Nederland een uitzondering en moest ik tot de winter van 2009/2010 voordat er iets vergelijkbaars gebeurde.

Hoewel niet identiek, was het toch een soort van generale repetitie, hoop ik.

Ik heb die slee nog steeds! (foto: eigen foto)

Nu zijn er natuurlijk mensen die de winter van 1988 gaan oprakelen maar dat was er eentje van ijzel en niet van veel sneeuw en daarover wijd ik nog wel een ander artikel.

Destijds waren er nogal wat dorpen in de provincie totaal niet bereikbaar en moest het leger er aan te pas komen om de bewoners te bevoorraden. Wijzelf hebben er niet echt last van gehad omdat we toch behoorlijk dicht op de stad woonden.

Op de foto’s is te zien dat er toch echt wel een best pak sneeuw lag en het bleef ook lang genoeg liggen voor veel speelplezier. Zoals gezegd duurde het tot de winter van 2009/2010 voordat er weer een bijna vergelijkbare hoeveelheid sneeuw zou vallen. Ik heb eerder ook al eens een post gewaagd aan deze winter.

Naast het huis (foto: eigen foto)

Vóór het huis (foto: eigen foto)